ALBUM

Den vi älskar

Albumet ”Den vi älskar” släpptes i juni 2017 och innehåller sånger om kärlek – till den vi älskar, sånger om sorg – till den vi älskar, och sånger till vår Gud – den vi älskar.

Titelspåret som tidigare inte fanns utgiven, är en tonsättning av Bo Setterlinds dikt, gjord av Robert Malmberg. Klassikern ”I den stora sorgens famn” av Ted Gärdestad finns med som en hyllning.

”Kärleksskivan” skriven av Dawn Finer och Hallström finns med och representerar kärlekssångerna liksom sångerskan Shawn Colvins sång ”Never saw blue like that before”.

Tre nyskrivna sånger av Millan Holm, en ny tonsättning av Bo Setterlinds dikt ”Tryggheten”, ny musikalisk skrud av den klassiska psalmtexten ”Bliv kvar hos mig” samt en helt nyskriven sång ”Fly like birds do”. Med på skivan finns även Fernando Ortegas vackra ”All flesh is like the grass” samt den Jönköpingsbördiga tonsättaren Michael Strands tonsättning av Ps 62 ”Endast hos Gud”.

Skivan har den lågmälda sättningen sång, flygel och stråkkvintett. Medverkande musiker är huvudsakligen pianisten Ola Hedén från Malmö, som även står för merparten av stråkarrangemangen, men även gitarristen Erik Tilling samt Joel Börjesson som sjunger duett på ett spår. Stråkkvintetten utgörs av Session Music Sweden med stråkmusiker från Göteborgsoperan.

BESTÄLL CD:
nyamusik.se, cdon.se, Ginza.se, naxosdirect.se

Lyssna på Spotify

Julefrid

Julskivan Julefrid gavs ut hösten 2008. Tanken och visionen med skivan var att lyfta fram julens budskap på ett tydligt sätt, men även att bidra till att skapa julefrid i vår ofta stressade tillvaro. Skivan innehåller traditionella julsånger med nya arrangemang och julsånger på engelska i nya svenska tolkningar.

Medverkar på skivan gör bland andra; gitarristen Erik Tilling, sångaren Joel Börjesson, pianisten Sebastian Robertsson och Ola Hedén samt Stockholm Strings.

Jag har sedan skrivan släpptes gett en rad julkonserter med konceptet Julefrid tillsammans med musiker och körer runt om i landet.

Är du och din kyrkokör intresserad av att göra en julkonsert tillsammans med mig, kontakta mig på millanholm@gmail.com.

BESTÄLL CD: Nya musik

Lyssna på Spotify

Scrolla ned för att beställa noter.

Nothäfte till albumet julefrid Millan Holm

Häftet innehåller solosånger och duettsånger med melodi, text och ackordanalys. Fem av sångerna har här även fått tillhörande körarrangemang, vilket breddar användningsområdet. Körarrangemangen är 3-stämmiga och skrivna för sopran, alt och tenor med undantag av ”Dagen är kommen” som är 4-stämmig.

Begränsat antal nothäften kvar i lager.

För att köpa LÖSBLADSNOTER online klicka här.

Innehåll:
Dagen är kommen
Dagen är kommen (kör)
Kom Jesus, kom Immanuel
Kom Jesus, kom Immanuel (kör)
Mitt I vintern var det
Himlens änglar
Himlens änglar (kör)
Stjärneljus, Änglaljus
Stjärneljus, Änglaljus (kör)
Jul, jul strålande jul
Bereden väg
Bereden väg (kör)
Välkommen till oss
The preyer
Somna i ro mitt barn

Lyssna!

Här kan du lyssna provlyssna på min skiva Julefrid.